El dia 1 de gener de 2016 final de mòduls per molts autònoms

A partir del dia 1 de gener de 2016 s’acaben els mòduls per gairebé tots els autònoms de la industria i construcció, excepte per aquells que estan a la industria del pa i pastisseria i encara estan en Estimació Objectiva del IRPF i IVA simplificat (que popularment es coneix com a mòduls). Es a dir que gairebé tots els epígrafs de l’IAE que comencen per 3, 4 i 5 surten de mòduls.

Els que encara estiguin en aquest sistema, però, passen de poder facturar 450.000 euros a l’any, a 250.000 euros a l’any, de forma temporal, durant el 2016 i 2017. A partir d’aquesta data, si no hi ha hagut cap més modificació abans, el límit serà de 150.000 euros de facturació anual.

Aquesta mesura afecta significativament sobre tot a instal·ladors, paletes i professionals de la construcció i petits tallers. A més s’ha de tenir en compte que tenen un límit en la facturació a empreses, empresaris o professionals de 125.000 euros anuals. Aquesta xifra correspon amb el 50% de la facturació, de manera que a partir de 2017 també quedarà reduïda.

Amb aquesta mesura els populars mòduls quedaran com una règim gairebé exclusiu per botigues i petits comerços, a més de transportistes i les industries excloses que hem indicat, moltes de les quals hauran de sortir en el moment que incompleixin la resta de condicions, que cada vegada són més restrictives.

Bona entrada d’any 2016!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s